Gister werd in het gezellige Amsterdamse theater De Cameleon de internationale vrouwendag gevierd. De viering werd door de Marokkaanse Vrouwenvereniging Nederland georganiseerd.

Bestuurslid Fatima Ballah hield een uiteenzetting over de rol die de Marokkaanse traditionele liederen hebben in de Marokkaanse samenleving. De Izran, zoals deze liederen genoemd worden,  fungeerden als een geoorloofde vorm om maatschappijkritiek te uiten. Door middel van deze liederen werden gevoelens geuit en konden veelal vrouwen het heersende gezag in de samenleving ondermijnen en kritiek uiten en aangeven wat ze willen.

Na een korte discussie over het belang van deze liederen in de hedendaagse samenleving werd er 2 korte gedichten door de poëet Yuba Zalen voorgedragen. Deze gingen over de vrouw en haar vrijheid.

Het beginnende maar veelbelovende duo Aicha Kandicha  kreeg de lachers op hun hand met een korte sketch over de positie van de vrouw in het land van migratie.

De avond werd muzikaal afgesloten met een uniek optreden van een nieuw izran-band in Nederland en een akoestisch optreden van de artiest Khalid Izri die met enkel een gitaar, Riffijnse fluit en mondharmonica man én vrouw op de dansvloer kreeg.