Op weg naar de tweede druk van ‘Gebed zonder eind’, het onlangs verschenen boek van Nederlandse Amazighschrijver Asis Aynan, was de titel van een bijzonder aangename literair feest gisteren in de Tolhuistuin, Amsterdam-Noord. Deze bijeenkomst was georganiseerd door Uitgeverij Jurgen Maas in Samenwerking Stichting Literaire Activiteit Amsterdam.

Rasvertellers
De avond begon traditioneel met dankbetuigingen aan verschillende mensen die het mogelijk hebben gemaakt deze avond te organiseren. Jurgen Maas heeft het niet nagelaten een ode te brengen aan Asis door hem literair flink in de zeik te nemen. Daarna kon het programma beginnen. Verschillende collega-auteurs en hijzelf hebben stukjes uit Gebed zonder eind voorgelezen. Rasvertellers Christine Otten en Said El Haji brachten het publiek in ontroering.

Chansonnière
Deze literaire hoogstandjes zijn afgewisseld met de geweldige chansonnière uit het vlakke land Samira Dainan. Zij heeft het publiek getrakteerd op ontroerende chansons. Onder begeleiding van de zinderende loud bracht zij chansons in drie verschillende talen ten gehoor. Het maak niet uit in welke taal ze zong, wat uit die machtige keel kwam zuivere stembandendans. Van deze jongedame gaan we nog meer horen.

Feest
Huistattooist van Asis en kenner van de Berbertatoeages Henk Schiffmacher schitterde deze avond met afwezigheid. Maar dat heeft de pret niet mogen bederven. Het veel aanwezige publiek dat in grote getallen is afgekomen op de voorstellingen sloot de avond in gezamenlijkheid af op de dansvloer en ging met een boek tevreden naar huis.