De Turkse kickbokser Volkan Düzgün uit Veghel is omgebracht door een Marokkaanse moordenaar. En niet door de 22-jarige man uit Vught die voor de moord terechtstaat.

Dat verklaarde de Bredase advocaat Erik Thomas woensdagochtend tijdens de tweede dag van het proces, dat in beveiligde rechtbank De Bunker in Amsterdam wordt gehouden.

In het politiedossier zitten verklaringen dat zowel aan Turkse als aan Marokkaanse kant de naam circuleerde van degene die Düzgün zou gaan vermoorden. Het zou gaan om een Marokkaanse man uit Veghel. Advocaat Thomas vroeg zich af waarom die informatie door justitie nooit is onderzocht.

Bij de auto van de omgebrachte kickbokser werden zes hulzen gevonden van een kaliber dat door de Marokkaanse nationale politie wordt gebruikt. Dat versterkt volgens de advocaat het beeld dat de moord door iemand van Marokkaanse komaf gepleegd kan zijn. Eerder dan door een Vughtenaar uit een Molukse familie.

Advocaat Thomas vraagt vrijspraak omdat hij onbewezen acht dat zijn Vughtse cliënt moord aangewreven kan worden. Omdat de 22-jarige heeft bekend dat hij drugs in bezit had en verhandelde, wacht Thomas af welke straf de rechtbank daarvoor oplegt.