Elias Meziani, een jonge Marokkaan uit Nador, is drie maanden geleden op mysterieuze wijze overleden bij de Grieks-Macedonische grens. Zijn familie in Marokko probeert sindsdien zijn lichaam te laten repatriëren.

De familie van Elias heeft hulp gevraagd aan de ambassade van Marokko in Griekenland, het ministerie van Marokkanen in het buitenland, het minister van Buitenlandse zaken, de Raad van Marokkanen in het buitenland… Overal kregen ze te horen dat het lichaam spoedig zou worden gerepatrieerd, maar na drie maanden is dat nog steeds niet het geval.
Elias, 19, verliet Marokko in november vorig jaar met enkele vrienden, hopend op een beter leven in Europa. Ze bereikten Griekenland via Turkije. Aan hun reis kwam echter een einde toen Macedonië besloot de grens te sluiten voor migranten die niet uit oorlogslanden komen.

De jonge Marokkaan overleed op een nog onduidelijke wijze nabij de grens. Volgens sommige bronnen werd hij geëlektrocuteerd in een treinwagon, andere stellen dat het gebeurde toen hij de de grens met Macedonië probeerde over te steken. De vrienden die hem vergezelden weigeren over zijn dood te spreken.