Volgens een classificatie van het Amerikaanse financiële adviesbureau Gobankingrates heeft Marokko de hoogste kosten in het levensonderhoud in Noord- Afrika. Het bedrijf verzorgt financiële adviezen met betrekking tot leningen en investeringen.

Algerije aan kop
Marokko scoort met de 46ste plaats het slechtst in Noord-Afrika op hoogte van levensonderhoud. Gevolgd door Egypte op de 43ste plaats, Tunesië op de 34ste. Algerije lijkt met de 25ste plaats het meest gunstigste noord- Afrikaanse land voor de burgers. Dit blijkt uit een onderzoek naar 112 landen dat het bedrijf deed en waar het Amerikaanse tijdschrift Times over heeft gepubliceerd. Libië lijkt door de onrust van afgelopen jaren niet meegenomen te zijn in de classificatie.

Te hoge huur
Volgens het onderzoek dat het bedrijf gedaan heeft staan de kosten van producten, diensten, hypotheek en vooral huur totaal niet in verhouding met het loon van de Marokkanen. Dit maakt dat zelfs landen die een even hoge economische ontwikkeling hebben als Marokko beter scoren. Dit omdat levensonderhoud en inkomsten daar meer in evenwicht zijn.