Algiers- Algerijnse legerleider Ahmed Gaed Salah heeft vandaag de demonstranten die met de Amazigh vlag zwaaiden tijdens de protesten, woedend aangevallen door hen te beschuldigen van infiltratie binnen de aanhoudende protesten en het bedreigen van de nationale eenheid.

‘Het zwaaien met een andere vlag dan de officiële Algerijnse vlag door een kleine minderheid tijdens de demonstraties is een gevoelige zaak en brengt een verborgen verlangen aan het licht om de Algerijnse protesten te infiltreren’, zo verklaarde de onderminister van defensie tijdens zijn toespraak in Bechar.

‘Algerije heeft één vlag waarvoor miljoenen hun leven opofferden om het te verdedigen. Het is het symbool van onze soevereiniteit, onafhankelijkheid en eenheid van het volk’.
‘Het is niet nodig om met de gevoelens van het Algerijnse volk te spelen. Om die reden hebben de veiligheidsdiensten de opdracht gekregen om hen die spelen met de nationale veiligheid, keihard aan te pakken’, vervolgde de stafchef.

Gaid gaf zijn verklaring na één van de grote en massale landelijke demonstratie waaraan tienduizenden demonstranten deelnamen die zwaaiden met de Algerijnse en Amazigh vlag om de druk te handhaven op de oude politieke garde in de regering om een paar maanden nadat de president die twee decennia aan de macht was gedwongen werd af te treden, ook hun ontslag te nemen.