De lange arm van het Marokkaans regime reikt inderdaad ver als ze de Kamervoorzitter André Flahaut deze uitspraak kan laten doen.
België sluit haar ogen voor de repressie en corruptie in Marokko en promoot hier het Arabisme aan een Amazighgemeenschap!
Laat het voor eens en voor altijd duidelijk zijn:
IMAZIGHEN ZIJN GEEN ARABIEREN
!!!

André Flahaut, voormalig minister van Defensie, gewezen Kamervoorzitter en nog altijd minister in de Franse Gemeenschap, deed de uitspraak vorige week vrijdag voor het eerst. Toen bracht Abdelkrim Benatiq een bezoek aan ons land. Hij is als Marokkaans minister bevoegd voor migratie en focust zich vooral op Marokkanen die in het buitenland verblijven. Op het menu volgens de Marokkaanse krant Le Matin: de zorgen die de Marokkaanse gemeenschap heeft en de samenwerking tussen ons land en Marokko. Ook minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) en burgemeester van Brussel Philippe Close (PS) schoven mee aan tafel.

Flahaut liet zich tijdens het gesprek ontvallen dat het zijn wens is de Arabische taal meer te promoten in de Franstalige scholen in ons land. Daar voegde hij vandaag op Twitter nog aan toe dat dat “een kwestie van respect is en een extra stap om met elkaar samen te leven”.

Noureddine Adherbal