In Rotterdam zijn serieuze plannen voor een lokale moslimpartij. De partij zou willen meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Moslims reageren positief, maar zijn wel kritisch.

De moslimpartij is een initiatief van Mohamed Talbi. Hij is oud-raadslid van de Partij van de Arbeid. Daarnaast is hij directeur van de koepelorganisatie voor islamtische basisscholen in Brabant. Talbi hoopt op één tot drie zetels in de Rotterdamse gemeenteraad.

Op straat in Delfshaven reageren veel moslims voorzichtig positief. Toch kijken veel mensen nog even de kat uit de boom. ‘’Ik wil natuurlijk eerst weten wat ze willen bereiken. Ik ga natuurlijk niet zomaar op een partij stemmen omdat ik zelf moslim ben,’’ klinkt het.

Wat moslimkiezers verlangen van de partij blijkt nogal te verschillen. ‘’De crisis oplossen. Voor iedereen,’’ vertelt een potentiële aanhanger van de partij. Een jonge vrouw zegt het goed te vinden dat een partij voor de moslims opkomt. ‘’Omdat veel mensen het niet met de moslims eens zijn,’’ legt ze uit

Like Amazightimes op Facebook