De Marokkaanse Anass El Azouzi zal in Marokko een nieuw proces krijgen. Dat heeft het Antwerpse parket gisteren aangekondigd. Hier is Gizzo veroordeeld tot 20 jaar cel.

Anass El Azouzi sloeg in de zomer van 2014 op de vlucht. Hij liet zijn biotoop Borgerhout achter zich en trok zich terug in het Marokkaanse Tanger. Daar hoorde hij hoe de Antwerpse rechters hem tot twintig jaar cel veroordeelden voor twee schietpartijen in Mortsel en Antwerpen.

De man maakte zich niet druk. Met de glimlach stuurde hij foto’s vanop zijn vakantiebestemming. Dat lachen verging hem toen hij een maand geleden plots werd gearresteerd en in de gevangenis van Tanger werd opgesloten.
Het Antwerpse gerecht vroeg zijn uitlevering. Het Marokkaanse gerecht weigerde dat omdat El Azouzi de dubbele Marokkaans-Belgische nationaliteit heeft. Daarom kon hij gisteren niet in de Antwerpse rechtszaal aanwezig zijn.

“Mijn cliënt kan niet uitgeleverd worden. De Marokkaanse rechter heeft hem vrijdag vrijgelaten. Dat heeft maar heel even, enkele seconden maar, geduurd. Dan heeft de Marokkaanse procureur beslist om El Azouzi onmiddellijk terug te arresteren in afwachting van nieuwe afspraken met België”, vertelt zijn advocaat Frederic Thiebaut.

Het Antwerpse parket was duidelijk: “Wij zullen het dossier over de schietpartijen naar het Marokkaans laten vertalen. Meneer El Azouzi kan dan in Marokko terechtstaan.” (PLA)