Bart Claes, nationaal voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren, stelt dat de staat Marokko alle schade die tijdens de rellen in Brussel werd veroorzaakt, moet vergoeden.
Na de kwalificatie van het Marokkaans voetbalelftal voor het wereldkampioenschap in Rusland, volgend jaar, kwam het in Brussel gisterenavond tot ernstige rellen. Een driehonderdtal onruststokers bekogelde de politie met projectielen, stak wagens in brand en plunderde verschillende winkels. Ondanks de politie-inzet, werden er geen verdachten gearresteerd.

“Door het gebrek aan arrestaties is de kans dat er iemand zal worden vervolgd voor deze criminele feiten zeer klein,” aldus Claes. “De kans dat slachtoffers ook maar één euro schadevergoeding zullen krijgen is zo mogelijk nog kleiner.”

“Wanneer een grote groep vreemdelingen, in dit geval Marokkanen, op zulke manier een aanval uitvoert op ons grondgebied moet hier ook op internationaal niveau gevolg aan worden gegeven. Marokkaanse Belgen krijgen hier elk jaar miljoenen euro’s aan leeflonen, uitkeringen en kindergeld. Veel van dat geld wordt trouwens doorgesluisd naar Marokko zelf.”

“De Belgische belastingbetaler betaalt mee voor het onderwijs en de ziekenzorg van tienduizenden Marokkaanse onderdanen. Wanneer deze mensen dan vervolgens bezittingen van onze eigen burgers vernielen of stelen moeten we een lijn durven trekken”, aldus Claes. 

20171113 114622

FB IMG 1510569803381

FB IMG 1510569792185

FB IMG 1510569782568