ROTTERDAM – Dit is de laarzenbrigade die hier showt op een mooie trap… De laarzen van Izi-Fes worden met de hand gemaakt in een atelier in het Marokkaanse stadje Fez. Vandaar dat er in het logo een hand is verwerkt, die ook verwijst naar het bekende amulet ‘de hand van Fatima’. De laarzen van Izi-Fes zijn een kwaliteitsproduct dat ook na veelvuldig dragen mooi blijft, bijvoorbeeld door een plaatje in de hiel waardoor de laars mooi in vorm blijft. 4929746-7359107

Dit is zo uniek dat de familie El Khanza, oprichter van Izi-Fes, op haar modellen patent heeft kunnen krijgen. De laarzen worden met liefde vervaardigd van vintage kelimtapijten, vlak geweven tapijten met verschillende designs, en uit de regio afkomstig leer. Iedere boot is uniek, er wordt van iedere combinatie maar één paar schoenen of laarzen gemaakt.
Ontwerpster Fadoua El Khanza is voortdurend bezig met het bedenken van nieuwe ontwerpen en kleurcombinaties en reist voor inspiratie de hele wereld over. De collectie van Izi-Fes bestaat uit een dameslijn, een kinderlijn en een herenlijn. De collectie wordt ieder seizoen uitgebracht in acht kleuren.
De bijzondere laarzen van Izi-Fes worden inmiddels in 25 landen verkocht, maar een eigen winkel was er nog niet. Een jaar geleden besloot Izi-Fes daarom een concept store te openen in Rotterdam, waar de gehele collectie kelimlaarzen en -schoenen te zien en te koop is. Een mijlpaal voor het merk dat met zoveel succes een modebrug heeft geslagen tussen Marokko en Europa.
Het eenjarig bestaan van de winkel Weena 103, wordt op 22 november dan ook groots gevierd. Alle fashionfans en schoenliefhebbers zijn welkom.