Macron hield gisteren een persconferentie waarin hij aangeeft dat er gesproken is over verschillende onderwerpen, waaronder Afrika, de strijd tegen terrorisme, de crisis in de Golf en Al Hoceima.
Tijdens de persconferentie vertelde Macron aan de media dat Mohammed VI bezorgdis over de protesten in de Rif, een regio dat heel dicht bij zijn hart ligt.

In antwoord op de vragen van een Franse journalist over de situatie in Al Hoceima, benadrukte Macron dat hij “geen recht heeft om een ​​uitspraak te doen over een binnenlands beleid”. De Franse president verklaarde echter wel dat de protesten in de Rig een kwestie van belang is voor de Koning.

Het Franse staatshoofd verklaarde ook dat in tegenstelling tot veel andere landen, de demonstraties in het land “in de grondwetten zijn vastgelegd” en dat Mohammed VI van mening is dat ze “heel normaal en legitiem” zijn.

Volgens de Franse president, drukte de Koning zijn wens uit dat de situatie zal kalmeren en de eisen van de burgers op concrete wijze worden aangepakt in termen van het openbare beleid.

De Rif is altijd de favoriete zomerbestemming van Mohammed VI  geweest, en volgens Macron is hij “zeer bezorgd over de toekomst van deze de Rif die dicht bij zijn hart ligt.”

Macron zei ook nog, “Dit bezoek aan Marokko lijkt op de betrekkingen tussen onze twee landen, gebaseerd op een gemeenschappelijke visie en een wens om onze gezamenlijke belangen niet alleen in Marokko, maar ook in de Rif en in Afrika, na te streven”.