Marokkaanse veiligheidsdiensten arresteerden drie jonge individuen die ervan worden beschuldigd grote sommen geld van Koeweitse burgers af te persen.

“Een bende haalt 80 miljoen dirham binnen vanuit Koeweit,” kopte het dagblad Assabah vandaag. Zij voegden eraan toe dat de Marokkaanse veiligheidsdiensten drie mensen arresteerden, een jonge vrouw en twee jonge mannen, beschuldigd van het afpersen van hun slachtoffers.

Assabah, die zegt zich te baseren op het Twitter-account van een Koeweitse advocaat, onthult echter op geen enkel moment het aantal vermeende slachtoffers, noch de plaats waar deze jonge Marokkanen werden gearresteerd.

Geciteerd door de krant, verwelkomde de advocaat desalniettemin de medewerking van de Marokkaanse veiligheidsdiensten, waarvan hij de efficiëntie prees.

Bij ‘sextortion’ gaat het om een vorm van seksuele manipulatie of chantage waarin fraudeurs geld afpersen van hun slachtoffers in ruil voor het niet online delen van hun expliciete foto’s, naaktfoto’s en video’s.

In oktober 2016 bleek uit een Britse studie dat 30% van alle gevallen van ‘sextortion’ in de wereld afkomstig zijn uit Marokko, in het bijzonder uit de stad Oued Zem, die werd bestempeld als de “hoofdstad van sextortion”.