SCHAGEN – De Marokkoweken op het Clusius College Schagen, met als speciale gast Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch (PvdA), begonnen deze week met een uitgebreid feestontbijt met veel Marokkaanse zoetigheden, pannenkoekjes, vijgen, dadels, noten, kaas, honing en de onvermijdelijke muntthee. De vriendelijke Marcouch nuanceerde dat dit niet het dagelijks ontbijt van de gemiddelde Marokkaan was. Alleen voor speciale dagen.

“Ik ga naar Clusius College in Schagen met vmbo-leerlingen ontbijten en verhalen delen over prachtig Marokko”, aldus het twitterbericht van Marcouch op weg naar de Noordkop. Marcouch is momenteel druk bezig met de voorbereidingen op de komende verkiezingen, maar maakte graag tijd vrij voor een bezoekje aan het Clusius College in Schagen.

“Wonen er in Schagen ook Marokkanen? Wie is er wel eens in Marokko geweest?” Marcouch maakte snel contact met de jeugd van het Clusius College en legde van alles uit over Marokko en de situatie van de Marokkanen in Nederland. “Dit is een geweldig initiatief”, zei het Tweede Kamerlid over de Marokkoweken in Schagen. “Want wanneer we veel van elkaar weten, kunnen we elkaar beter begrijpen. Zo kunnen we Nederland sterker maken.” Wijze woorden van Marcouch, die liever wilde ontbijten tussen de leerlingen in plaats van aan een tafeltje achteraf bij de docenten. Het tekent de instelling van het PvdA kopstuk.

Later op de dag was er nog een optreden van een Marokkaanse stand-up comedian voor de tweedeklassers van het Clusius College. De komende weken staan de lessen van de onderbouw in het teken van Marokko. Een deel van de kantine is speciaal ingericht en zo nu en dan zijn er Marokkaanse hapjes te eten.