Een team van het Franse nieuwsmagazine “Le petit journal” is door te politie opgepakt toen ze een reportage aan het maken waren over geweld tegen homoseksuelen in Marokko. Eind vorige maand circuleerde er even een video op YouTube over excessief homofoob geweld tegen twee mannen.Een team van het Franse nieuwsmagazine “Le petit journal” van de Franse zender Canal+ is uitgewezen uit Marokko. De journalisten waren zondag beelden aan het draaien in de stad Beni Mellal in Marokko.

De journalisten werden tien uur lang ondervraagd door de politie in Béni Mellal en werden daarna overgedragen aan de politie op de luchthaven van Casablanca. Maandagochtend werden ze op het vliegtuig naar Frankrijk gezet.

Eind vorige maand dook er op YouTube een video op van excessief homofoob geweld in Béni Mellal. Twee mannen werden hardhandig uit hun appartement gezet, waarna ze op straat mishandeld werden. Ze werden naakt en bebloed op straat gezet. De beelden werden na enkele dagen offline gehaald.

De politie kwam uiteindelijk tussenbeide en liet de aanvallers gaan. Een van de twee mishandelde mannen zou zijn aangehouden en wordt voorgeleid voor de onderzoeksrechter. De Marokkaanse wet bepaalt dat er tot drie jaar cel staat voor “onnatuurlijke seksuele betrekkingen”.

De Marokkaanse autoriteiten hebben over zowel de video als over de uitwijzing van de journalisten niet officieel gecommuniceerd. De ploeg van Canal+ zou geen toestemming hebben gevraagd om de repo te draaien