Hakim Ben Aissa, journalist van een elektronische website in de Rif, is tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden en een boete van 110.500 dirham veroordeeld.

De boete zal Hakim ben Aissa aan de douane moeten betalen. Ook werd zijn persoonlijke auto in beslag genomen op besluit van het hof van beroep in Al Hoceima.

Ben Aissa zou het voertuig op frauduleuze wijze hebben verkregen en zou deze zonder toestemming op een terrein van de douane zijn gaan ophalen. Hij was in 2017 in Imzouren gearresteerd en aangeklaagd.

In een bericht op Facebook stelt de journalist ten onrechte van fraude te zijn beschuldigd. Hij houdt ook vol dat de herkomst van het voertuig bekend is en dat de verkoper zelfs aanwezig was tijdens de behandeling van de zaak in beroep. Ook werd aangetoond dat de documenten van de auto in orde waren en dat het niet om een gestolen voertuig ging.

Hakim Ben Aïssa dacht dat hij vrijgesproken zou worden in beroep. Maar hij overtuigde de rechter niet. Zijns straf werd als gevolg bevestigd.