Op een Amazigh activiteit werd gister in de Rotterdamse bibliotheek theater een podium aan verschillende jonge talenten geboden. De activiteit onder de toepasselijke naam ´het alternatief werd georganiseerd´ door vereniging Sypmphony en stichting Zona Franca.

Marnissa en de twee Numidia´s
Ondanks dat er ook band optraden die al tientallen jaren bestaan, zoals Thidrin en Ijdi, werd het publiek vooral door de zusjes Marnissa en Numidia Abttoy en Numidia el Morabet geënthousiasmeerd. Marinissa verraste het publiek met een prachtig schouwspel van zeer volwassen klinkende pianoklanken. De twee Numidia´s hebben het publiek evenwel verrast met vocale en gitaar klanken. Amazightimes heeft in het verleden een interview gehouden met Numidia el Morabet over haar optreden tijdens het afscheid van Beatrix als koningin.

Mo Khamsi
Het zeer gemêleerd publiek dat uit veel kinderen bestond werd door constant aan het schaterlachen gebracht door de komiek Mo Khamsi die vertelde over hoe het was om kind te zijn in het verleden en het verschil met nu