Dat commerciële belangen in het betaalde voetbal erg belangrijk zijn was reeds bekend. Vaak schikt men zich dan ook in als deze in het geding komen. Toch kan het soms even spannend worden als commerciële belangen botsen met persoonlijke idealen of principes. Zoals toen de Islamitische voetballer van Valencia Shkodran Mustafi naast een Estrella biertje moest poseren.

De euro’s van het biertje zijn sterker
De speler die voor een reclamewand zat schoof het bierflesje nonchalant van zich af. De speler gaf vervolgens aan de vertegenwoordiger van de voetbalclub niet te willen dat het flesje voor hem staat. De vertegenwoordiger heeft echter aangeven dat hier biertje van de sponsor voor de speler moest blijven en schoof het weer voor de neus van de mokkende speler.

Meer principiële spelers
Dit is niet de eerste keer dat een islamitische speler weigert te verschijnen naast een bierfles. De Marokkaanse voetballer Mehdi Benatia, had geen zin om een ​​glas bier te houden tijdens een Bayern München fotoshoot afgelopen augustus. Andere islamitische spelers zoals de Franse middenvelder Frank Ribery en de Zwitserse middenvelder Xherdan Shaqiri weigerden ook te verschijnen met alcoholische dranken. De weigering van deze spelers werd wel gerespecteerd door de Duitsers. Zij werden niet gedwongen om te poseren met het bierglas naast hun teamgenoten in München.