Door Ali Lahrouchi:

Mensen verspreiden binnen deze maatschappij verkeerde meningen en onjuiste standpunten over de Islam en de moslims. Sommigen vinden: de gewone islam is liefde, tolerantie, respect en tegen geweld… Anderen zien dat de radicale Islam staat voor moorden, geweld, haat en terreur… Tussen de gewone islam en de radicale islam staat er nog wat!!!

Laat ons een keertje eerlijk met onszelf zijn. De Pilaren van de islam zijn: De Koran en de Alhadith (Alhatith is alles wat de profeet Mohamed aan zijn aanhangers/moslims heeft gezegd). Zij spoorden de moslims aan tot Aljihad (Aljihad is de strijd tegen ongelovigen). De beloning van Aljihad is de reservering van een plek in het paradijs. Want het paradijs heeft voor de moslims volgens de Islam van alles wat, van mooie vrouwen tot rivieren van lekkere wijnen… Alles wat de moslim niet in zijn leven heeft gekregen zou hij/zij wel in het paradijs krijgen. Aljihad is geweld, mishandeling, misdrijf, moorden en terreur om een islamitische staat onder de wet van Alschariaa te creëren (Alschriaa is de regels van de Koran en de Hadith). Dus de islam is Aljihad, en Aljihad is islam.

ISIS herhaalt alleen de geschiedenis van de echte islam en de echte moslims tijdens het leven van hun leider Mohammed. De criminele daden van ISIS tegen onschuldige mensen, die door ISIS in Irak en Syrië plaats vinden, zijn dezelfde criminele daden die plaatsvonden in Noord-Afrika tegen Imazighen/Berbers.

Waarom zijn de Imazighen/Berbers tot nu toe onder druk van de achterlijke islamitische regels gebleven? De Imazighen zijn gehersenspoeld door de Arabieren. Meer dan 95% van de bevolking in Marokko heeft Imazighen/Berbers wortels. De rest is Arabisch, van het Alaouiten of Idressieen ras. De Imazighen zijn gekolonialiseerd, geïslamiseerd, gediscrimineerd en gearabiseerd door de Arabieren en de moslims. Daardoor is hun identiteit ook door deze ISIS islamitische en Arabische ideologie vanaf de 14e eeuw geleidelijk vervalst.

De geschiedenis van de Imazighen bestaat meer dan 33 eeuwen. Het is niet zoals de Arabische moslim kolonialen denken.

Omdat de Koran en de Hadith de moslims aanspoorden tot geweld tegen ongelovige mensen, en hen namens God vermoordden, zijn de echte Islam standpunten van ISIS gebleven. De standpunten van de ISIS zijn de echte islam. De moslims doen alsof ze gewoon moslims zijn die niet in de gewone islam zonder het geweld en de lastige regels geloven. Maar dat hangt samen met de positie die ze binnen de maatschappij innemen. Als ze nog geen macht hebben, dan laten ze zien dat ze ook tolerant zijn. Maar als ze de macht hebben, worden ze opeens dominant, radicaal ,extremistisch, en laten ze aan iedereen hun echte gezicht en tanden zien.

Elke moslim is een toekomstig lid van de ISIS. Want alles wat ISIS nu doet tegen onschuldige mensen, hebben de Arabische moslims in het begin van de islam tegen andere onschuldige mensen gedaan.

Als de moslims echt tegen ISIS zijn, moeten ze de Koran en de Hadith verbeteren en corrigeren. Want de Koran en de Hadith hebben niks met de moderniteit, vrijheid, democratie, mensenrechten en vrijheid van meningsuiting te maken.

Kortom, de Islam is ISIS en ISIS is de islam. Wie het nu niet wil geloven, zal het later voelen.