Gisteren vond de opening plaats van de reizende fototentoonstelling ’50 jaar Marokkaanse migratie in Nederland’ in het stadhuis van Utrecht. De middag was volgens de organisatie zeer geslaagd en is tevreden over de opkomst.
Ongeveer 70 mensen luisterden eerst naar onder andere wethouder Diepeveen en naar de lezing van historicus Herman Obdeijn. Akil Lamdahhi wist de zaal te ontroeren en tegelijkertijd te laten lachen met zijn verhalen en anekdotes over zijn ervaringen als gastarbeider in de jaren ’70.

De rondreizende expositie in het stadhuis bestaat uit 25 portretten van Marokkaanse arbeidsmigranten en hun vrouwen, met daarnaast 25 foto’s van autochtone Nederlanders. “Vrijwilligers of werkgevers, die betrokken waren bij het integratieproces”, verklaart samensteller Sahin Yildirim van Atlas Cultureel Centrum. Eerder was de tentoonstelling te zien in Den Haag en Gouda.

Geinteresseerden kunnen t/m 28 december de fototentoonstelling vrij bezichtigen. Daarna reist de expositie door naar Arnhem en Amsterdam.
Meer informatie: Atlascultureelcentrum