Drie geslepen inbrekers hebben in de nacht van zondag op maandag in Merksem (nabij Antwerpen) ingebroken in het bedrijf voor bouwmaterialen Bouwcenter Merksem. Het drietal heeft aan meer dan €200.000 buit gemaakt uit de kluizen van het bedrijf. De inbrekers, waarvan één herkenbaar op camerabeelden staat, zijn vooralsnog voortvluchtig.

Niet zomaar een inbraak
De bedrijfseigenaar Yassine Akodad vermoedt dat de inbrekers zeer goed voorbereid waren en enkel voor de gelden kwamen. Zo lieten zij een nieuwe horloge en laptops in de ruimte staan. Ook het gat in het dak waardoor de inbrekers binnenkwamen en het slijpwerktuigen dat ze bij zich hadden duiden op een ‘goede’ voorbereiding. Omdat de 3 bedrijfskluizen niet meegenomen konden worden zijn ze ter plekke open gebroken. Dit lukte echte alleen bij 2 van de 3 kluizen.
Beloning voor de gouden tip
De geschrokken eigenaar Yassine Akodad en manager Youssef hopen dat met de vrijgegeven beelden de daders achterhaald kunnen worden. Zij beloven de persoon die met de gouden tip komt een geldbedrag van €5.000. Omdat de daders bijna een uur bezig zijn geweest en het nodige lawaai geproduceerd hebben achten zij de kans groot dat buren of anderen iets gezien zouden kunnen hebben.