In navolging van de actie op het Lyceum van At Zmenzer begint de boycot van de Arabische lessen, opgeroepen op social media, zich uit binnen de provincie van Tizi Ouzou.

De oproep tot boycot van enkele weken geleden heeft voet aan de grond gekregen in meerdere lycea in alle hoeken van de provincie.

De leerlingen van Iwadiyen en Tizi n Tlata hebben de lessen van hedenochtend geschrapt. Vervolgens heeft men zich begeven richting het centrum van de stad voor een mars.

Volgens bronnen ter plaatse, zijn verschillende minderjarigen door de politie aangehouden. Ze worden verdacht bij de MAK te horen, een onafhankelijksbeweging aangevoerd door Ferhat Mehenni.

In Bouzeguene, waar de lessen ook zijn geboycot, is eveeneens een mars georganiseerd met dezelfde slogan als in Iwadiyen: «Ma Ulac Tamazight, Ulac Taɛrabt» (Geen Tamazight(lessen), geen Arabisch(e lessen) waarna een sit-in is gehouden.

In totaal hebben ongeveer 10 lycea de de Arabische lessen links laten liggen met aanvullende acties op social media. In ondermeer Tasaft Uguemoun, Tizi Ghennif, Freha, Maatkas, Makouda, Mekla, Djamaa Saharidj wordt het onderwijs van Arabisch geboycot.