Het project om een hemodialysecentrum te bouwen in de stad Imzouren (provincie Al Hoceima) ten behoeve van patiënten met chronisch nierfalen, is in de laatste fase aanbeland. Het centrum zal voor het einde van het lopende jaar klaar zijn, meldt het Marokkaanse persbureau MAP.

De bouw van deze medische faciliteit nabij het ziekenhuis van Imzouren is nu voltooid, terwijl de uitrusting van de verschillende afdelingen met dialyse- en waterbehandelingsapparatuur momenteel aan de gang is om de goede werking van dit medisch centrum te verzekeren.

Een budget van ongeveer 9 miljoen dirham werd besteed aan de bouw van dit centrum, gefinancierd in partnerschap tussen de prefectuur van de provincie Al Hoceima middels het fonds van het Nationaal Initiatief voor Menselijke Ontwikkeling (2 miljoen dirham), de gemeente Imzouren (2 miljoen dirham ), de Provinciale Raad (1 miljoen dirham), het Agentschap voor de promotie en ontwikkeling van het Noorden (3 miljoen dirham) en de Imzouren-vereniging voor hulp aan mensen die lijden aan chronisch nierfalen (1 miljoen dirham).

Dit centrum zal onder toezicht staan bij de provinciale gezondheidsdelegatie en de Imzouren-vereniging voor hulp aan mensen die lijden aan chronisch nierfalen. Het centrum biedt diensten aan meer dan 60 mensen met chronisch nierfalen, uit de stad en haar omgeving.

Verspreid over een totale oppervlakte van 500 m2, zal dit centrum zorgen voor gemakkelijke en permanente toegang tot hemodialyse-diensten en tegelijkertijd de zorg- en ondersteuningsvoorwaarden voor mensen met chronisch nierfalen verbeteren.

Het omvat twee dialysezalen met elk 20 bedden, een dialysezaal met 2 bedden voor risicovolle gevallen, een ziekenhuiskamer met 4 bedden voor risicopatiënten, twee sanitaire blokken, een ruimte voor waterbehandeling en kantoren voor artsen en verpleegkundigen.