Acteur en komiek Ramzi Zerqane kijkt uit naar zijn “ontmoeting” met de Amerikaanse president Barack Obama in de Bozar in Brussel. De president vertoeft vanavond en morgen in ons land en zal helemaal op het einde halt houden in de Bozar in de aanwezigheid van 2.000 genodigden. “Ik weet niet wat er gaat gebeuren”, zegt hij op MNM.

Het is de Amerikaanse ambassade die de 2.000 mensen selecteerde die er morgenavond in de Bozar mogen bij zijn. Hoe ze bij Zerqane terechtgekomen zijn, is ook voor hem een raadsel. “Met het schoolproject waarmee ik momenteel in België rondtrek, ben ik enkele jaren geleden ook naar Amerika gegaan”, zegt hij op MNM. “Zo ben ik in een paar universiteiten in de Verenigde Staten terechtgekomen. Ik vermoed dat het daarmee te maken heeft.”

“Het wordt spannend aangezien ik totaal niet weet wat er staat te gebeuren”, klinkt het. De komiek heeft alleszins niet veel instructies gekregen. “Ik weet enkel dat ik er om 15 uur moet zijn en dat ik mijn paspoort en uitnodiging moet meenemen.”

Op de vraag wat hij absoluut zou willen weten van de president, komt een verrassend antwoord. “Ik zou graag willen weten of hij nu Amerikaan of Marokkaan is”, zegt hij. “Ik heb enkele jaren geleden vernomen dat Obama eigenlijk in Marokko geboren zou zijn, wat hem misschien wel Marokkaan maakt. Dat zou heel interessant kunnen zijn, met de huidige gebeurtenissen in Nederland met Geert Wilders.” Hij heeft het daarbij over de uitspraken van Wilders na de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen week. Daarbij vroeg hij aan zijn aanhangers of ze meer of minder Marokkanen willen.