De de Venlose Amazigh band Ijdi verzorgt op 3 juni een exclusief optreden in Podium Grounds in Rotterdam. De band staat bekend om het verenigen van Izran, Jazz en Latin. Zij slagen erin dit te doen in prachtige in het Tamazight gezongen liederen en Afrikaanse ritmen en stembuigingen. Rotterdam is de eerste stad die door de band Ijdi ‘new style’ bezocht wordt.

Ijdi is een multicultureel en bont gezelschap uit verschillende windstreken, rondom frontman Rachid El Morabet. Ba Rachid is een grote bekende onder de Imazighen. Sinds hij in 2104 samen met zijn dochter voor prinses Beatrix tijdens haar afscheidsfeest in Ahoy zong, kent de rest van Nederland hem inmiddels ook.

Zo divers als het gezelschap, is ook de muziek van Ijdi, met als uitgangspunt meestal Amazigh teksten. De muzikale invulling is zo divers als de muzikanten. Van ingetogen singer/songwriter, via Latin invloeden tot Afrikaans, pop, funk, soul en jazz. Een uniek en grensverleggend initiatief van bevlogen musici van allerlei origine! Deze avond staat garant voor swingende, opzwepende wereldmuziek met hier en daar wat rustige passages.

Ijdi heeft de afgelopen tijd ook gewerkt aan een nieuw album. Naast de oude hits als ‘Numidia’, ‘Tamazight’ en ‘Ihudriyyen’, zal de band in Rotterdam ook liedjes van het nieuwe album spelen.