Het leek even te duren voordat jij je had aangepast aan Schalke…

“De trainer wilde me blijkbaar rustig brengen, maar als speler sta je te popelen. De laatste drie duels begon ik in de basis. Ik denk dat ik wel wat kan toevoegen aan het elftal. Volgens mij heb ik dat de laatste wedstrijden wel laten zien.”

Jouw band met coach Huub Stevens lijkt moeizaam…

“In het voetbal heb je niet zoveel vrienden. We zijn goede collega’s, hebben nooit echte problemen gehad. Dat hij me rustig wilde brengen kan ik begrijpen, maar ik ben een liefhebber en wil altijd spelen. Maar volgens mij wil iedere voetballer dat toch?”

Ben je weer op het niveau van voor je blessure?

“Ik voel me goed en ik ben fit. Het was jammer dat toen ik nét weer in mijn ritme begon te komen, de zomervakantie eraan kwam. In de voorbereiding speelde ik ook best wel veel. Ik hoop dat ik die lijn nu bij Schalke en Oranje door kan trekken. Volgens mij ben ik op de goede weg.”

Tegen Turkije en Hongarije werd je niet opgeroepen, dat was wennen zeker?

“Het was vooral een teleurstelling. Maar je moet klaar staan als er een beroep op je wordt gedaan. Ik sta te popelen om me te laten zien.”

Wat viel je op aan Oranje in die duels?

“Dat er een gretig elftal stond waarin iedereen graag wilde. De nieuwe jongens deden het goed.”

Onder Van Marwijk was je belangrijk, maar kwam je eigenlijk ook maar in aanmerking voor één positie: links voorin.

“Maar ik had de vrijheid om naar binnen te trekken en om van positie te wisselen. Ik ben geen klassieke buitenspeler met het krijt aan de lijn.”

Van Gaal zei dat hij bij jou uitkwam omdat Leroy Fer geblesseerd was en dat Adam Maher bij Jong Oranje nodig was. Daaruit kun je concluderen dat je deze spelers voor je hebt staan en dat deze bondscoach je meer ziet als een middenvelder.

“Concurrentie heb je altijd, zeker in het Nederlands elftal. Als je wordt opgeroepen heb je de kwaliteiten om in Oranje te spelen. Ik heb in het verleden op verschillende posities gespeeld. Links, rechts op het middenveld, zelfs met de punt naar achteren. Ik weet wat er van me gevraagd wordt op die posities. Nu is het systeem wat anders en misschien biedt dat wel meer mogelijkheden. Ik ben veelzijdig. Maar dat kan zowel een voordeel als nadeel zijn.”

BRON:.metronieuws