Homoseksuele mannen vinden Ibrahim Afellay de meest aantrekkelijke speler uit de selectie van het Nederlands voetbalelftal. Dat blijkt uit een poll op de website Gay.nl.

Afellay kreeg een derde van de stemmen in de poll waar 5000 mannen aan meededen. De 26-jarige Barcelona-speler is daarmee de opvolger van Robin van Persie, die de afgelopen twee verkiezingen voorafgaand aan de grote toernooien won.

Mysterieuze uitstraling
Hoofdredacteur Kristiaan Schimmel begrijpt wel waarom homoseksuele mannen Afellay zo aantrekkelijk vinden: “Hij heeft een mysterieuze uitstraling en doordringende ogen maar komt tegelijkertijd over als een lieve jongen die tijd neemt voor z’n fans. Daarnaast heeft hij het afgelopen jaar aangetoond over een ijzersterke mentaliteit te beschikken, want anders kom je niet zo sterk terug na een zware blessure.”

Van Persie en Huntelaar
Klaas-Jan Huntelaar heeft de concurrentie-strijd met Van Persie om de spitspositie in Oranje verloren, maar bij deze homo-verkiezing wint hij wél. Huntelaar eindigt als tweede op de lijst van meest aantrekkelijke voetballers van homoseksuelen, Van Persie eindigt op de derde plaats. De verdedigers Gregory van der Wiel en John Heitinga staan op de plekken vier en vijf.

BRON: bnr