Verschillende Marokkaanse organisaties die betrokken zijn bij het ondersteunen en begeleiden van gehandicapten roepen tot een demonstratie voor het Marokkaanse parlement as zondag. De organisaties zijn het zat dat geldstromen richting hun doelgroepen uitblijven.

Dekking van 3%
De organisaties beklagen zich over dat er nooit voldoende middelen hebben en dat het toekennen van subsidies vertraagd wordt. Marokko zijn er 347.000 (geregistreerde) verstandelijk gehandicapten. Voor deze doelgroep zijn er ongeveer 5000 verenigingen die zich hiermee bezighouden. Zij zouden een dekkingsgraad van 3% van de verstandelijk gehandicapten hebben.

Overeenkomst 2015 nog niet ondertekend
Volgens Sabah Zemmama van belangenbehartiger UMON (Union nationale des associations œuvrant dans le domaine du handicap mental) kost zorg per persoon tussen de 3000 en 4000 Dirham per maand. Door samenwerkingen tussen verschillende particuliere partijen  wordt er enkel 700 dirham gegenereerd. De zorg is bovendien enkel tot de 21ste verjaardag van de verstandelijk gehandicapte. De overheid subsidieert hierbij nog gemiddeld 800 dirham per persoon. Hiervoor wordt een vastgestelde lijst van organisaties gehanteerd. Zemmama hoopt dat de subsidieverstrekking  voor onbepaalde tijd kan gelden. Hierdoor kunnen de organisaties meer beteken en beter anticiperen op de behoefte. De belangenbehartiger beklaagt zich over dat de beschikking van 2015 ook nog steeds niet ondertekend is.