Mustapha Ramid is niet meer de minister van Justitie, maar blijft zijn mening over (bijna) alles geven. Als nieuwe minister van de Mensenrechten sprak hij met MFM radio over de dossiers die hij moet behandelen.

De bewindsman stelt dat het op dag van vandaag onmogelijk is dat homoseksualiteit in Marokko legaal wordt. “Alle politieke partijen en eender welke regering is tegen de decriminalisering van homoseksualiteit. We zijn een islamitisch land onder leiding van de Leider der Gelovigen. De decriminalisering van homoseksualiteit staat in strijd met de essentie van de staat en zijn instellingen.”

Volgens Ramid kan zelfs Koning Mohammed VI dat niet aanvaarden. “Zijne Majesteit de Koning kan dat niet aanvaarden. Hij kan dat niet accepteren! Moest een wetsvoorstel in die zin worden ingediend, dan mag je er zeker van zijn dat alle politieke partijen zich ertegen zullen verzetten.”

De voormalige minister van Justitie maakt ook geen geheim van zijn polygaam huwelijk. “Ik ben niet pretentieus. Ik ben met twee vrouwen getrouwd in overeenstemming met een wet dat unaniem door het parlement werd gestemd. De kritiek die ik krijg is dus ongegrond. Men hoeft enkel de wet af te schaffen. Dan pas zal men de polygame minister kunnen bekritiseren.”

Mustapha Ramid sprak ook over het alcoholgebruik, buitenechtelijke relaties en andere onderwerpen die in Marokko veelbesproken worden. Video!