Het hoger beroep tegen Hamza B. is vandaag in Marokko voor de derde keer uitgesteld. B. is betrokken bij de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt eind 2012. Justitie in de Marokkaanse stad Tanger heeft uitstel gevraagd om meer onderzoek te doen.

De dubbele liquidatie, waarbij Youssef Lkhorf (28) en Saïd el Yazidi (21) werden gedood, was bijzonder gewelddadig. De beelden van de doorzeefde Range Rover van de doelwitten zijn er het symbool van geworden. Tijdens hun vlucht schoten de daders vanuit de auto ook nog met een kalasjnikov op 2 motoragenten. Het beoogde doelwit van de daders was waarschijnlijk de crimineel Benaouf A. Hij wist te ontsnappen door in het water tussen de woonboten te springen.

Vertaalfouten
Het dossier van Hamza B. werd via een speciaal verdrag door Nederland overgedragen aan Marokko, die de vervolging van Hamza B, die zich veilig waande in Marokko, overnam. Volgens de verdediging zijn bij die overdracht vertaalfouten gemaakt, waardoor de verklaring van de hoofdgetuige veel belastender zou zijn dan in het oorspronkelijke Nederlandse dossier. Het Nederlandse OM stelt echter dat er geen vertaalfouten zijn gemaakt.

Wat voor onderzoek justitie wil gaan doen, is niet bekend. Ook is er nog geen nieuwe datum genoemd voor de zaak.