Noureddine Adherbal

Het monsterproces tegen de activisten van de Riffijnse volksbeweging gaat een een nieuwe fase in aangezien het nu aan de beurt is aan de leiders, die de symbolen vormen van de beweging en die de drijvende kracht zijn achter de protesten.

Rabi3 Alablaq noemde de aanklachten jegens hem totaal overdreven ( zo groot als een berg). De journalist van badil.info zei ook “dat er wel degelijk een samenzwering gaande is, één waarvan hij weliswaar geen deel van uitmaakt, het is namelijk een samenzwering van de Staat tegen de activisten.”

Verder tegen Rechter Ali Tarshi :” ik ben om twee redenen gearresteerd. De eerste is omdat ik weigerde Nasser in de val te lokken, wat mij bevolen werd door agenten van de geheime dienst. De andere reden is omdat ik een telefoongesprek had met Hamid Elmahdaoui over Ibrahim Elbouazzati. Een half uur na dat gesprek ben ik gearresteerd.”

Hij vertelt ook over zijn arrestatie…”mijn hoofd werd bedekt en er werd een pistool tegen mijn hoofd gehouden. De agent bedreigde mij “ als je nog een woord zegt schiet ik een kogel in je moer.”

“Ze vroegen mij ook naar waar Nasser zich bevindt? Ik zei hun dat hij in Melilla is. Geen nood zeiden ze morgen bevindt hij zich op het bureau van de gerechtelijke politie naast jou, we hebben hem zo lang laten doen omdat wij zoveel mogelijk mensen wilden oppakken”