De Marokkaanse minister van Binnenlandse Zaken drong er gisteren bij alle ambtenaren, verkozen organen en het maatschappelijk middenveld op aan om zich aan te sluiten bij de collectieve mobilisatie voor de ontwikkeling van de provincie Al Hoceima.
De minister van Binnenlandse Zaken, Mohammed Hassad, hield gisteren een bijeenkomst over de recente ontwikkelingen in de provincie Al Hoceima en benadrukte daarbij dat hij alle ambtenaren, verkozen organen en maatschappelijke organisaties oproept om deel te nemen aan de collectieve mobilisatie voor de ontwikkeling van de regio en te voldoen aan de verwachtingen van de inwoners.

Deze bijeenkomst was ook een gelegenheid om de situatie in de regio te evalueren en manieren en middelen te onderzoeken om de dynamiek van de lokale ontwikkeling te versnellen.

De minister van Binnenlandse Zaken kondigde op deze bijeenkomst ook aan dat de gouverneur van de provincie Al Hoceima, Mohamed Zhar, werd teruggeroepen naar de centrale administratie van het ministerie van Binnenlandse Zaken en dat Mohamed Faouzi, een inspecteur-generaal van het ministerie, de leiding heeft in de provincie in afwachting van de benoeming van een nieuwe gouverneur.