De Marokkaanse ontwerpster Hanan Himmi werkt vanuit haar achtergrond in een sprookjesachtige sfeer maar dan gecombineerd met de hedendaagse Nederlandse invloed en stijl. Zij is één van die moderne internatonaal ingestelde jongeren die hier wonen en makkelijk overal heen reizen en zo heel handig kan uitzoeken waar zij het beste stoffen kan inkopen die het meeste geschikt zijn voor haar nieuwe collectie. Zij maakt nu haar tweede collectie en koopt daarvoor nieuwe stoffen in Korea. Haar jurken zijn gebaseerd op de sprookjes uit Duizend-en-één-Nacht en worden geproduceerd in Dubai. Dat klinkt heel internationaal maar haar grote modevoorbeeld is toch de Nederlandse Koningin Máxima.6023713-8983397

Zij is nog maar kort bezig als designer en sloot tijdens haar opleiding op het Modelyceum al enkele inspirerende vriendschappen. Zo leerde zij daar onder meer het bekende model Anna De Pagter kennen.

Op 21 november zullen zij onder meer hun modetalenten inzetten bij het 4-daagse Nederlandse Mode Festival dat geïnspireerd is door Koningin Máxima die zich altijd heel smaakvol weet te presenteren.

Hanan Himmi maakt onder meer elegante kaftanachtige gewaden waarin een vrouw zich heel prettig kan ontspannen. Daarnaast maakt zij uiteraard ook typisch Europese creaties. Die twee modewerelden uit Oost en West weet zij in haar collecties zo goed te combineren dat haar reeds werd verzocht om in Dubai te gaan werken waar een internationale sfeer heerst.

Zij gaf eerder al een voorproefje van haar majestueuze stijl tijdens de uitreiking van de Gouden Eeuw Awards in De Waag in Amsterdam toen Anna De Pagter daar deze creatie van ontwerpster Hanan Himmi showde. Een beperkt maar zeer select gezelschap aanwezige gasten liet door een welgemeend applaus weten deze korte impressie zeer te kunnen waarderen.