Marokkanen zijn de afgelopen tijd veel in het nieuws geweest, Samira Bouhadi (24), een ontwerpster uit Den Haag, maakte “als antwoord op alle negativiteit” haar eigen ‘taspoort’.

 

Haagse Marokkaanse ontwerpt taspoort

“Door het gedoe met Wilders kwam ik op het idee om een taspoort te maken. Ik zat op mijn kamer op Facebook te kijken. Ik zag verschillende foto’s voorbij komen waar Marokkanen met hun Nederlandse paspoort poseerden. Ik wilde ook een foto gaan maken met mijn paspoort. Toen kreeg ik ineens een creatieve ingeving. Ik keek naar het paspoort en ik keek naar mijn tas. En toen kreeg ik het idee: dat is het! Een taspoort!”

Zowel Samira als haar moeder sparen paspoorten. “We hadden er thuis genoeg liggen. Dus ik ging ermee aan de slag.” Als ervaren kleding-ontwerpster duurde het niet lang voordat Samira met haar schaar in de weer ging. “Ik heb een enorme collectie van tassen thuis en voor ik het wist, heb ik van oude tassen mijn nieuwe taspoort gemaakt.” Samira vertelt dat ze met haar taspoort een statement wil maken. “Heel veel mensen laten met hun kleren zien wie ze zijn. Ik laat zien dat ik een Marokkaanse Nederlander ben. Er zit tussen alle rode paspoorten, een groen Marokkaans paspoort tussen.”