Marokkanen kunnen wel carrière maken. Majda Ahraoui (22) wil dat graag laten zien. De Haagse studeert bedrijfskunde/MER aan de Haagse Hogeschool, geeft zaalvoetbaltraining en is vrijwilligster in de Schilderswijk. Haar prestaties en ambities leverden haar een nominatie voor een Echo Award op, die vrijdag wordt uitgereikt aan uitzonderlijk allochtoon talent. Ahraoui wil een voorbeeld zijn en heeft genoeg van de vooroordelen over Marokkanen. “Het maakt niet uit waar je vandaan komt, als je maar in jezelf gelooft”, zegt Majda in het AD.

 

Haagse Marokkaanse genomineerd voor ECHO-award

“Mijn ervaring is dat jongeren met een Marokkaanse achtergrond negatief zijn over hun toekomst. Ze denken dat ze nooit aan stage komen omdat ze Marokkaan zijn. Natuurlijk weet ik dat er sprake is van discriminatie in Nederland. Maar in plaats van te blijven hangen in die negativiteit, zou het beter zijn om te laten zien dat het wel mogelijk is om die stage te krijgen. Dat wil ik de gemeenschap laten zien.”

Ik wil de ECHO Award graag winnen, omdat: “ik mensen met mijn positiviteit en het geloof in andermans kunnen wil inspireren en overtuigen om het beste in andere mensen, met name de jeugd, naar boven te halen.”