Haags raadslid en fractievoorzitter van Partij van de Eenheid Abdoe Khoulani heeft op social media venijnig uitgehaald naar de Imazighen en de Amazigh beweging. Het raadslid zei in een reactie op social media dat ‘azulisme en azulisten’ zoals hij de beweging en activisten noemt, giftiger en gevaarlijker zijn dan het populisme van de PVV.

Imazighen antwoorden met spot en ernst

Khoulani gaf ook aan dat het algemeen bekend is dat ‘azulisten’ voor 100 procent gesponsord worden door de zionistische entiteit. Verschillende activisten van de Amazigh beweging reageren spottend over de uitlatingen van Khoulani en geven aan dat ze die afspraak waarschijnlijk zijn vergeten en eisen hun deel van het sponseringsgeld op. Anderen reageren er echter serieuzer op en zien de uitlatingen als een gefrustreerde stuiptrekking vanwege de opleving die de Amazigh taal en cultuur doormaakt en roepen op tot het doen van aangifte tegen Khoulani.

With us or against us

Khoulani kon het in zijn uitlatingen niet nalaten om een andere opiniemaker, waar hij het schijnbaar niet mee eens is, ook door het slijk te halen. Zo verweet hij jongerenwerker Badr Youyou zich te ageren tegen de islam van de ‘ahle sunnah wa jamaah’ en mensen ‘in dwaling te brengen’ door ze aan te spreken op hun Azulistische –lees Amazigh- identiteit. Badr Youyou, die een humanistische leer van de islam aanhangt, gaf in een reactie aan dat het raadslid dit roept omdat hij het niet met hem eens is.

Sorry, een uitglijdertje

Het is niet de eerste keer dat Khoulani aandacht opeist in Nederland en daarmee in opspraak raakt. Eerder was dit het geval nadat hij zijn sympathie had betuigd aan de terreurgroep Islamitische Staat in Irak en al-Sham (ISIS). “Leve ISIS”, schreef Abderazak Khoulani op zijn Facebookpagina. “Op naar Bagdad om dat schorem aldaar aan te pakken.” Kort daarop noemde hij zijn uitspraken op Facebook een foutje: ‘’Iedereen kan wel eens een uitglijder maken.”

12625828_10153846666559076_1071358805_n