Grote demonstratie vandaag in de Rif

De strijd tussen de leiders van de Riffijnse protestbeweging en de Marokkaanse regiem houdt aan. Vandaag zal een gigantische mars in Al Hoceima worden gehouden.

De stakingen in Imzouren zijn begonnen.

Nasser Zefzafi heeft op Facebook studenten, ambachtslieden, winkeliers, ambtenaren en alle krachten uit heel Rif opgeroepen om aan deze historische mars deel te nemen. Zefzafi ontkent een separatist te zijn en stelt dat de claims sociaal gericht zijn en dat het recht op een fatsoenlijk leven niet kan worden vergeleken met separatistische neigingen.

De stakingen in Imzouren zijn begonnen.

De mars van vandaag wordt door meerdere Marokkaanse verenigingen, activisten voor de mensenrechten en politici gesteund. Onder meer de plaatselijke tak van de PJD partij, de socialistische USFP en de Istiqlal hebben hun steun geuit.

De PAM-partij heeft woensdag in een verklaring tot kalmte opgeroepen om een oplossing voor de situatie te vinden en de officiƫle instellingen en verkozenen de mogelijkheid te geven hun verplichtingen na te komen en hun ontwikkelingsprogramma voor de regio uit te voeren.
Comments

comments

Share