Het Gmail-account islamsticker@gmail.com van PVV-leider Geert Wilders is geblokkeerd door Google Inc. Geert Wilders had onlangsstickers laten produceren met de tekst: ‘De islam is een leugen. Mohamed is een schurk. De Koran is vergif’.

Maandag is een klacht in gediend door het Landelijk Beraad Marokkanen bij Google vanwege de racistische stickeractie van de PVV. Belangstellenden kunnen de sticker bestellen via het Gmail-account islamsticker@gmail.com. Mohammed Rabbae, voormalig Tweede Kamerlid van Groen Links) had namens het Landelijk Beraad Marokkanen een verzoek gedaan bij Google om ‘handhavend optreden’ om verdere verspreiding van de sticker te voorkomen. Het internetbedrijf dat werd opgericht door Larry Page en Sergey Brin hebben gehoor gegeven aan de klacht.

Geert Wilders bevestigde via een tweet dat het account geblokkeerd is: ‘Ongelooflijk maar Google heeft net account islamsticker@gmail.com geblokkeerd, klacht Mohammed Rabbae dus succesvol’. Maar intussen is er een nieuw email account beschikbaar waar belangstellende de sticker kunnen bestellen, aldus Geert Wilders.

De omstreden politicus had de beledigende sticker ook de toegangsdeur van zijn werkkamer geplakt. ‘Bestel nu gratis de anti-islamsticker en plak hem ergens op zoals ik op deur van mijn werkkamer’, zei de politicus een aantal dagen geleden.