DRIEBERGEN – De rechtbank in Utrecht gaat geen getuigen uit Marokko horen in de rechtszaak tegen Karim el M. De 25-jarige Amsterdammer wordt ervan verdacht dat hij in 2011 met zijn compaan Yassin A. de Rabobank in Driebergen heeft overvallen.

Zijn verweer is dat hij ten tijde van de overval in Marokko was. Onder meer stempels in zijn paspoort zouden daar bewijs voor zijn. Justitie zegt dat die vervalst zijn. Er zou een spelfout in zitten en de betreffende emblemen zijn al een tijd niet meer in gebruik. Ook wijst het OM erop dat na de overval in Driebergen dna-materiaal van de verdachte is gevonden. Verder is Karim el M. herkend op foto’s.

GETUIGEN IN MAROKKO
Zijn advocaat wilde dat mensen die hem in Marokko hebben gezien onder ede worden gehoord en dat El M. voorlopig vrij zou komen. De rechtbank gaf echter aan dat getuigen niets toe kunnen voegen en dat het bewijs dat er nu ligt voldoende is om een oordeel over te kunnen vellen. De zaak tegen Karim el M. wordt op 23 september inhoudelijk behandeld.

Bij de overval werd destijds geschoten door zowel de twee daders als de politie. Yassin A. werd eerder al veroordeeld tot 9 jaar cel. Karim el M. moest donderdag voor de rechter verschijnen. De indertijd meest gezochte bankovervaller van het land wist een jaar lang uit handen van de politie te blijven. Uiteindelijk werd hij in juni 2012 door een zwaar bewapend arrestatieteam opgepakt in Amsterdam