Afgelopen woensdag heeft de Japanse regering een donatie gedaan aan de Imazighen van Ghardaïa via de vereniging Tagame voor Ghardaïa. De donatie is voor de aanschaf van moderne medische apparatuur. Dit gebeurde in het kader van de hulp die de Japanse regering biedt aan zieken en behoeftigen over de hele wereld en vooral in Afrika. De ondertekeningsceremonie vond plaats in de Japanse ambassade in de hoofdstad Algiers. Aanwezig waren de Japanse ambassadeur Masaya Fujiwara en voorzitter van de Vereniging van Tagme Ghardaïa Mohammed Ben Youssef. De vereniging Tagame biedt hulp op sociaal , cultureel en welzijnsvlak
Prioriteit
In zijn toespraak zei de Japanse ambassadeur dat de steun valt in het kader van het programma voor ontwikkelingshulp van de Japanse regering. De ambassadeur benadrukte dat ontwikkelingshulp in de vorm van projecten die bijdragen aan het waarborgen van de veiligheid en het welzijn van de mensen prioriteit hebben. Verder verklaarde hij: ‘er wordt momenteel gewerkt aan soortgelijke projecten tussen de ambassade en de verschillende lokale partijen’.

Duizend gratis ingrepen
de ambassadeur wees er op dat de ambassade afgelopen 14 jaar vier projecten heeft gefinancierd op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en beroepsopleiding in verschillende regio’s van Algerije. De heer Ben Youssef zei dat de donatie zal bijdragen tot het bereiken van het doel van de vereniging voor het huidig jaar. Dit zal besteed worden in de vorm van duizend gratis chirurgische ingrepen ten behoeve van behoeftige mensen met staar, scheelzien en andere oog ziektes.