VOETBAL – Hoe vaak heeft hij het moeten vertellen? Supporters die hem aanklampten: ‘Zeg Faysal, wat horen we nu?’ Faysal el Ahrami weet het niet. “Iemand brengt een verhaal in de wereld en binnen de kortste keren gaat dat een heel eigen leven leiden.

Het is onzin, ik stop niet omdat ik 6 juli in Marokko (El Hoceima) ga trouwen. Sterker nog; mijn toekomstige vrouw heeft me zelfs aangemoedigd om door te gaan. Ik heb die beslissing genomen omdat ik mijn job als jongerenwerker en mijn studie sportmanagement niet langer kan combineren met trainen op dinsdag en donderdag. En al wilden ze daar bij Dosko best een oplossing voor bedenken; ik wilde en wil dat niet. Geen uitzonderingspositie voor mij, dat zou oneerlijk zijn ten opzichte van de jongens op de bank die wel twee keer per week trainen. Bovendien heeft Dosko goede vervangers, er zijn enkele verdedigers gescout bij FC Bergen.”

El Ahrami (27) legt in zijn verhaal grote stelligheid. “Ik heb er een seizoen lang over nagedacht. Toen ik mijn beslissing genomen had, heb ik die nog voor het behalen van de titel in de derde klasse aan het bestuur en de elftalleiding medegedeeld. ‘Het zou wel goed komen’, zeiden ze toen. ‘Daar vinden we wel een oplossing voor’. Aan het begin van dit seizoen, heb ik het nog een keer gezegd. En nu roept de trainer tegen me dat ik er wel moet zijn op de introductieavond van het seizoen 20012-2013. Het is allemaal goed bedoeld, dat weet ik best. Er ligt ook best wat humor in, maar het is zondag toch echt mijn laatste wedstrijd.”

Auteur: door Karel Pleunis karel.pleunis@bndestem.nl