De 13-jarige Anass Aouragh stuurde op woensdagmiddag 6 februari, enkele uren voordat hij als vermist werd opgegeven, drie e-mails naar zijn docenten. Daarin vroeg hij om extra lessen, omdat hij graag voldoendes wil halen. ‘Zoiets doe je niet als je van plan bent zelfmoord te plegen’, zegt Anass’ halfzuster Yasmin (19) vandaag in de Volkskrant.

Op 7 februari werd het lichaam van de gepeste Anass gevonden in een Wassenaars bos. Een dag later verklaarde de politie ‘sterke aanwijzingen’ te hebben dat de jongen zelfmoord heeft gepleegd. Rector Ben Dijkmans van het Adelbert College in Wassenaar, waar Anass op school ging, bevestigt dat drie docenten die middag e-mails hebben ontvangen.

Geen zelfmoord
Vader Mohamed Aouragh zette al snel, nadat hij het lichaam van Anass op vrijdagavond 8 februari had geïdentificeerd, vraagtekens bij de zelfmoordtheorie van de politie. Hij trof talloze blauwe plekken aan op het lichaam die, dacht hij, eerder wijzen op wurging.

Ruim twee maanden later is de familie Aouragh er absoluut van overtuigd geraakt dat Anass is vermoord. Anass’ had die woensdagmiddag ook net een nieuwe Dieseljas gekocht met zijn moeder. Daar was hij heel erg blij mee. Vader Aouragh: ‘Ben je blij, als je een einde aan je leven wil maken?’ Hij is ook gewoon reclamefolders gaan halen om zijn wijk te lopen.

De familie blijft met vragen zitten. Vreemd vinden ze bijvoorbeeld dat de politie met speurhonden en een helikopter met een infraroodcamera Anass woensdagavond niet kon vinden. En dat zijn lichaam de volgende ochtend werd aangetroffen op pakweg 50 meter van zijn fiets.