Salma, de ex vrouw van Mohammed VI van Marokko, is voor het eerst sinds december 2017 terug gezien. Zopas doken zeer vage amateurbeelden op van de prinses en haar dochter Khadija op het wereldberoemde Djemaa el Fna in Marrakech, het drukste plein van Afrika. 

Al lange tijd draait de geruchtenmolen omtrent Salma op volle toeren, want waarom zou zij niet meer in het openbaar verschijnen? De complottheorieën vlogen ons om de oren, ze zou neergestoken zijn door een zus van de Koning, ze zou zwanger zijn, ze zou plaats maken voor kroonprins Hassan, ze zou ernstig ziek zijn, ze zou gescheiden zijn, ze zou verhuisd zijn naar een Grieks eiland. Wat de waarheid is, weet echter niemand. Een verklaring vanuit het Koninklijk Huis is nooit gegeven en ook de woordvoerders van zowel het Koninklijk Huis als de regering zwijgen in alle toonaarden.

Recentelijk dook een foto op die was genomen op het beroemde plein Djemaa El-Fna in Marrakech. Salma zou daar samen met haar dochter, prinses Khadija, geweest zijn. Afgelopen week dook een foto op waarbij  Salma te zien zou zijn tijdens een bezoek aan het oncologiecentrum in Beni Mellal. In beide gevallen is de foto niet heel duidelijk. Videomateriaal is er in beide gevallen ook niet.