El Mahdaoui deed afgelopen maandag wel hele opmerkelijke uitspraken bij het hof van beroep in Casablanca.

De hoorzitting betreffende het Hirak-proces dat op maandag bij het hof van beroep in Casablanca werd gehouden, werd gekenmerkt door een verhit debat tussen het verdedigingscommittee, het hofcomité en de procureur-generaal rond telefoongesprekken waarbij Hamid El Mahdaoui was betrokken,.

El Mahdaoui wilde zijn argumenten presenteren om de beschuldigingen die tegen hem werden ingebracht door het parket te verwerpen. 

In reactie op de beschuldiging dat hij gevaarlijke informatie met betrekking tot de staatsveiligheid had verborgen, zei El Mahdaoui (beheerder van de website badil.info): “Waarom werden niet alle telefoonoproepen gepresenteerd? En waarom zijn er al die tegenstrijdigheden in de verklaringen? Zeiden jullie niet dat het de telefoon van Nourreddine Bouazati was die mij belde en die met toestemming van de procureur-generaal werd afgeluisterd? En vandaag verklaar je dat het mijn telefoon was die werd afgeluisterd”.

El Mahdaoui geeft aan dat hij niet daar stopte en zijn argument voortzette ondanks het feit dat hij werd bedreigd door rechter Ali Tarchi om geëvacueerd te worden vanuit de rechtszaal: “Ik zal de Nederlandse staat en zijn koning en al zijn diensten aanklagen omdat zij zich niet hebben uitgesproken tegen zeer ernstige misdaden in verband met de introductie van wapens en tanks in Marokko voor gebruik tegen de Hirak in de Rif. Ik zal dit recht niet opgeven.”

Hij voegde daar nog aan toe: “Ik ben onschuldig aan alle beschuldigingen tegen mij. Dit zijn flagrante tegenstrijdigheden die uitgaan van een enkele instelling. Ik was in deze zaak ten onrechte betrokken.”