Zelfs als huidige topscorer van de Eredivisie zijn dit gewaagde uitspraken van de aanvallende middenvelder die op zijn 25ste nog actief was bij de amateurs.
Abdenasser El Khayati verkeert momenteel in bloedvorm. Na vorig seizoen te hebben afgesloten met 11 doelpunten en 12 assists (alle competities), staat de teller nu na slechts 4 speelronden op maar liefst 6 treffers en één beslissende pass. De voormalig speler van onder andere Burton Albion en Queens Park Rangers kon nog niet zo heel lang geleden constateren dat hij met deze voortreffelijke start Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar onder zich liet in het topscorersklassement. In gesprek met het Algemeen Dagblad zet hij uiteen wat voor hem geldend is als prof en waar hij zich in de toekomst het liefst nog actief is.

”Het moet straks wel concreet worden, anders denk ik aan het buitenland”
De dag dat hij Excelsior hoogstpersoonlijk van de mat veegde met maar liefst 4 fenomenale treffers was, hoe jammer het ook is, één dag na het verstrijken van de transferdeadline. Desalniettemin ziet de multifunctionele aanvaller dit als een teken om zich nog harder in te zetten: ”Het leven gaat door, ik sta er nu zo in van: laat het maar zien tegen een club uit de top 3. Als ik kijk naar Feyenoord en PSV, dan zou ik daar zeker niet misstaan. Ik heb ook bij beide een verleden, dus dat zou wel mooi zijn. Het moet straks wel concreet worden, anders denk ik aan het buitenland.”

Zijn doelstelling voor dit nog lopende seizoen is bij ADO Den Haag blijven en de op z’n minst de prestatie van vorig jaar evenaren: ”Ik ga er tot nu toe vanuit dat ik dit seizoen bij ADO blijf. De elf goals en assists van het afgelopen seizoen wil ik nog minimaal evenaren. Het wordt lastig, maar ik ben goed begonnen, denk ik.”

© REDACTIE 2018