Mounir El Hamdaoui heeft zijn presentatie bij Málaga achter de rug. De 29-jarige aanvaller denkt op zijn plaats te zijn in Spanje.

De Marokkaan maakte medio 2012 de overstap van Ajax naar Fiorentina, maar in Florence kwam hij al vrij snel op het tweede plan terecht. In zijn eerste seizoen kwam El Hamdaoui slechts tot drie basisoptredens. Na een jaar mocht El Hamdaoui alweer vertrekken uit Italië. Daar is men bij Málaga echter niet rouwig om. “We zijn verheugd om je bij ons te hebben. Je bent de ideale speler voor ons project”, sprak voorzitter Francisco Martín Aguilar tijdens de presentatie.
El Hamdaoui, die met rugnummer zeven komt te spelen, toonde zich eveneens gelukkig. “Ik ben blij om hier te zijn en ga mijn uiterste best doen. Ik had andere opties, maar het gesprek met trainer Vicente Casado gaf me een goed gevoel. Málaga is een geweldige club met Europese ambities. Daarom wilde ik hier graag spelen. Ik ga geen aantal goals noemen. Ik zal er gewoon alles uit proberen te halen. Ik ben een creatieve speler en ik houd ervan assists te geven. Natuurlijk scoor ik ook graag. Ik speel het liefst om een andere aanvaller heen.”

De oud-spits van Excelsior, Tottenham Hotspur, Derby County (op huurbasis), Willem II en AZ acht zichzelf geschikt voor de Spaanse Primera División. “Ik heb in verschillende competities gespeeld, maar deze is me op het lijf geschreven. Ik ben blij dat ik hier kan gaan spelen. Ik wil weer mijn oude niveau bereiken. Ik heb hier een warm welkom gehad en zal proberen het team te helpen. Ik beschouw mezelf niet als een ster.”

Zondagavond (21:00 uur) zou El Hamdaoui al kunnen debuteren voor Málaga, dat op bezoek gaat bij Sevilla FC. Zelf zegt hij daar weinig over. “Dat is de beslissing van de coach. Als hij me nodig heeft, dan ben ik er klaar voor. Ik weet dat ze een nieuw team aan het bouwen zijn en ik wil hier prijzen winnen.”