Eerste wrapper met Marokkaanse roots bij Ketnet

Ketnet heeft er sinds gisteren een nieuwe presentator bij, de achttienjarige Sarah Mouhamou. Ze gaat nog naar school, woont in Westerlo en is van Marokkaanse afkomst. ‘Maar die roots hebben geen rol gespeeld bij de selectie’, zegt VRT-woordvoerster Anneke Ernon. ‘Sarah toonde gewoon een enorm groeipotentieel en heeft een aantal belangrijke eigenschappen die een wrapper moet hebben. Al vinden we het uiteraard positief dat de maatschappij nu nog beter weerspiegeld is in het team van Ketnetwrappers.’

Met Melvin Klooster en Veerle Deblauwe waren op Ketnet eerder al wrappers ‘met een kleurtje’ aan de slag. Zelf maakt Sarah Mouhamou er geen punt van: ‘Ik heb als kind nooit enige discriminatie ervaren, ook niet als tiener. Mijn Marokkaanse afkomst heeft nooit echt een rol gespeeld in mijn leven.’ Ze is niet de eerste presentatrice met Marokkaanse roots op de VRT. Ihsane Chioua Lekhli maakte een half jaar geleden al haar debuut als presentatrice van De Zevende Dag.

Mouhamou blijft haar job combineren met school. ‘Ik zit in het laatste jaar middelbaar secretariaat-talen. Volgend jaar wil ik verder studeren. Ik droom ervan om journalist te worden. Ik werk al af en toe voor het jongerenpersagentschap StampMedia.’

Lees ook : Een frisse wind door de Marokkaanse gemeenschap