Een lijst van het vastgoed van de koning der armen Mohamed VI in Marokko. Het onderhoud van al deze Paleizen tegelijk kost tonnen euro’s per dag. Dit terwijl een flink percentage van het volk onder de armoede grens zit en vrouwen niet eens een ziekenhuis kunnen vinden om in te bevallen. Mensen die vragen om een ziekenhuis, zoals de 53 Riffijnen die kortgeleden allemaal zijn opgesloten, hebben tot 20 jaar celstraf gekregen. De koning en de Europese gemeenschap heeft hier schijt aan. De economische belangen zijn nog altijd groter dan het humanistisch kompas.

De koning is niet alleen een groot fosfaatverkoper via zijn bedrijf OCP. Hij is daarnaast en processional in het etnisch zuiveren van volkeren die niet willen meewerken aan zijn dictatorisch regime. De Riffijnen hebben historisch gezien de mekhzen (uitvoerende macht onder de koning) altijd dwars gezeten in naam van democratie, vrijheid, rechtvaardigheid en waardigheid. De koning heeft daar maar 1 antwoord op. ”Verlaat het land als Riffijn zodat ik van de Rif mijn eigen toeristenparadijs kan maken zoals ik in Agadir reeds gedaan heb. Je mag alleen in Marokko blijven als je een vaste klant bent van al mij winkels en bedrijven en vooral niet zeurt. Wil je meer dan dat mag je of emigreren of de gevangenis in zonder enige vorm van rechtvaardigheid of juridische bescherming”.

De beste man heeft namelijk 80% van de Marokkaanse economie in zijn bezit. Zeur je wel over je basisrechten krijg je een fles in je reet, zonder glijmiddel, en wordt deze nog eens gebroken door een politieagent, en weet je nog? inderdaad, er is een dik tekort aan ziekenhuizen dus je kan hopen dat die anusinfectie die je hebt opgelopen na het bezoek bij de burgerbeschermende staatspolitie niet te schadelijk zal zijn.

Het koningshuis is een Arabische familie afkomstig uit Yanbu, Saudi Arabië. Ze hebben geen Amazigh achtergrond en voelen daarom ook niets voor de Imazighen (het duizenden jaren oude oorspronkelijke vrije Afrikaanse volk dat in Noord Afrika geleefd heeft). Het is een terreur cartel dat alleen in Marokko is voor het geld dat er te verdienen valt en niets anders.

Het is te triest voor woorden dat een Nederlandse Ambassadrice (Desirée Bonis) gelooft in de illusies van de Marokkaanse terreur staat en nog meewerkt om de banden te versterken.

Zelfs de pharaoh’s van Egypte flikten de uitgevoerde praktijken van huizen Alaoui niet.