De recherche van de lokale politie Mechelen-Willebroek heeft na maandenlang onderzoek een drugsnetwerk opgerold dat zowel in Belgie als in Nederland en Marokko aan het werk was. Dat meldt het parket van Mechelen woensdag.

“Een groep Mechelse dealers werd bevoorraad vanuit Rotterdam”, luidt het persbericht. “Deze ‘bovendealers’ hadden naast Mechelen ook verkooppunten in Antwerpen en Sint-Niklaas. Bij diverse huiszoekingen werden in totaal tien lokale dealers en drie mannen van Nederlandse nationaliteit opgepakt.”

Bij die huiszoekingen werd een grote som geld in beslag genomen. De drie Nederlanders zijn intussen uitgeleverd aan ons land.

“De Mechelse speurders wisten na intensief onderzoek dit alles, samen met een witwascircuit, in kaart te brengen en kwamen zo uit in Marokko waar de middelen te gelde werden gemaakt.”

In september trokken de rechercheurs naar de Marokkaanse steden Al Hoceima, Nador en Tanger. Ze konden er meerdere rekeningen blokkeren en, samen met de Marokkaanse politiediensten, twee panden in beslag nemen. Een ervan was een appartementsgebouw met drie verdiepingen.