Een dronken man viseerde Chiboub Bouchra (43), een Blankenbergse van Marokkaanse origine, zonder reden en deelde haar uiteindelijk een klap uit. De vrouw is in shock. “’Ga terug naar Calais’, zei hij. De man was dronken en werd bestuurlijk aangehouden. Spijt had hij niet. Hij vertelde de politie doodleuk dat hij een racist was”, zegt het slachtoffer.
“Ik ben in shock”, vertelt Chiboub Bouchra (43), een Marokkaanse vrouw die al 22 jaar in België woont. De dame ging donderdagavond na haar werk nog even in de plaatselijke Wibra shoppen. Met trillende stem vertelt Bouchra wat er zich rond 17.00 uur afspeelde in de winkel. “Ik ging een brooddoos kopen voor mijn dochter in de Wibra”, vertelt ze. “Toen ik stond aan te schuiven aan de kassa werd ik aangesproken door een man. ‘Wat doe jij hier?’, vroeg hij snedig. Ik negeerde hem en keek de andere kant op, waarop hij zei: ‘Ga terug naar Calais of je land.’ Ik bleef hem negeren. Ondertussen kalmeerde het meisje achter de kassa de man en maande ze hem aan om te betalen en door te lopen. Dat deed hij in eerste instantie ook.”

Maar toen Bouchra zelf betaalde, ging het mis. “Die man stond me op te wachten. Toen hij hoorde dat ik Nederlands sprak, ging hij opnieuw de confrontatie aan. Hij trok mijn zakje met de brooddoos uit mijn hand en sloeg die tegen mijn hoofd”, zegt de vrouw, die liever niet op de foto wou. “Ik kreeg erg veel pijn aan mijn linkeroog en aan mijn hoofd, maar ondertussen stond ik perplex en begon ik te huilen.”